Još malo bisera

Baka se malo spetljala: “Moram kod morfologa (nefrologa) na pregled. Rekli su mi da je njegova rezidencija u bolnici, je l’ tako?” – pitala je baka sestru na prijemu.

Čovek se sestri požalio da ga sve boli. Na njen komentar da je možda meteoropata, čovek odgovara: “Ma ne patim ti ja sestro od ti meteori, nego sam vukao kauč.”

Meni se sve u glavi pobrljalo, imam i vrtež i trnež (vrtoglavicu i trnjenje).

Mi smo svi u kući nekako virusavi. Evo već dvadeset dana traje ovaj napad virusa na nas, a meni su još našli kulturu i u mokraći i u vagini. Šta sad da radim?

Imam ona tri glicerida i sva tri su povišena. Šta sad da radim, da je bar jedan, lako bih ja izašla s njim na kraj!

Ja imam onu vaginu (anginu) pektoris, a sad me boli stomak. Gde me boli? Pa ovde u Mirijevu!

Dajte mi, molim vas, jedna kola s krevetom. Ležeća. I Interventnu brigadu(?). Da, za ovog mog klipana. Mislim sina, ali on je veliki, treba velika kola. Gde idemo? U Institut za majku i sina!

Moje dete je ujeo miš. Koliko ima godina? Napunio je trideset pre neki dan. Za šta ga je ujeo? Zato što ga je hvatao! A vi pitate gde ga je ujeo? U Švedskoj, on tamo živi. A za koji deo tela? Pa za prst! Zato što je hteo da ga izbaci napolje. Ali tamo je sada hladno, pa se miš nije dao tako lako, neće ni on na zimu!

Je l’ da pričam? Jeste li vi sad pravi čovek ili ste bankomat od automata?

Ja sam jedna baka, a zovem za mog brata. Ja sam mu glavna za doktore, sve znam koga ću da zovem. A sad da pitam. Boli ga ceo donji stomak, pa se plašim da nije nešto ginekološki ili urološki?

Negde sa iMterneta

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *