Firma puna magaraca

Otvorio lav novu firmu i zaposlio magarce da rade. U prvo vreme sve je išlo super. Lav rukovodio, magarci radili i firma se razvijala.

Posle nekog vremena, lav video da ima mnogo para, ali da nema slobodnog vremena, pa ja zato rešio da zaposli menadžera.

Zaposlio on medveda kao menadžera koji će rukovoditi firmom.

Kao profesionalni menadžer, medved je tražio razne izveštaje da bi mogao bolje da upravlja firmom. Tako je sada lav uživao, medved rukovodio, a magarci radili svoj posao i pisali izveštaje za medveda.

Posle nekog vremena, medved zaključi da suviše vremena provodi analizirajući izveštaje, pa zaposli vuka kao zamenika čiji će posao biti da pravi analize i da šalje sažeti izveštaj medvedu. Da bi pokazao medvedu koliko je on vredan, vuk je uveo nove izveštaje. Sada su magarci pored redovnog posla i starih izveštaja dobili i nove izveštaje da popunjavaju, što ih nije činilo srećnim, pa su počeli da gunđaju a i morali su da ostaju duže da bi završili sve izveštaje.

Medved je video da moral u firmi opada pa je zaposlio lisicu da to unapredi. Lisica je sprovela razne ankete, organizovala kurseve i razne događaje i skupove za podizanje morala u firmi. Magarci su sada već otvoreno pokazivali nezadovoljstvo, jer su imali sve više posla.
U isto vreme, lav je primetio da profit u firmi opada pa je pozvao medveda na sastanak na kome su odlučili da otpuste pola magaraca da bi smanjili troškove.

Ukoliko znate autora, rado ćemo potpisati

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *