Svet je lep kada sanjamo

Braćo vetropiri i sestre vetropirke.

Mene više niko ne može i neće prevariti sa ovim podguznim muvama koje nam forsiraju kapitalističke bitange kako bi nam ih predočile kao jedini mogući izbor i spas za same nas. Malo pogledajte oko sebe, uzmite širu sliku u obzir, zatim izvadite novčanik iz džepa i videćete da je sve tanji i tanji.(o izlizanosti istog neću ni da pričam) Kvalitet njihovog života jeste materijalno dobro, videćete stanove i kuće koje poseduju, kola koja su sve novija i novija…a ti “mali čoveče” samo možeš sanjati o tome. Naravno da pare nisu sve, ali svi treba da težimo ka pristojnom životu…

Ovo danas ne liči ni na šta, o poštenju i radu nam pričaju oni koji ništa teže od kašike nisu ni digli, čast su samo videli u holivudskim filmovima pa nam istu foru prodaju zadnjih 30 godina.

Shvatite da pošten rad iziskuje dosta žuljeva, ne mora uvek biti u bukvalnom smislu…pa samim tim određene osobe ovog društva nisu mogle steći to što danas imaju.
Pričaju vam o “strpljenu, rastu ekonomije, raznim glupostima”, huškaju kako bi opravdali svoje neuspehe jer u suštini oni su jako sposobni samo da trabunjaju, za stvaranje služite svi vi koji radite za: “kako gospodar kaže prosek od 500e”. Daleko je manji taj prosek, znamo to svi, ali ajde da ne vređamo tu personu, neka mu to služi na čast(ukoliko je ima)… Budimo gospoda!

Svi smo mi braća jer pripadamo istom staležu koji preživljava ova vremena, a njihov stalež se zna – bankovni račun. Pri tom, mislim i na susedne zemlje. Braća smo po garsonjerama u kojima živimo, šipci u autobusu za koju se držimo, redove kod lekara kad čekamo itd…

Nemojte više da se umivate istim blatom! Da je neko od njih hteo da promeni stanje na bolje…imali su svi oni 30 godina, a rezultate vidite. Vođen logikom, ne može niko da me ubedi kako bi vodio firmu sa gubitkom godinu dana, pa to bi zatvorili kad vidite da ne ide, a kamoli 30 ‘dina. Ne nasedajte više na šuplje priče koje vam nude i želim vam samo dug i pristojan život, dobro zdravlje…a ukoliko bude prepucavanja ispod, nećemo u njima učestvovati.

Sad… Nemam pojma što sam vam ovo pisao, ali svet je lep kada sanjamo… 😉
Pozdrav drugari

Vetar koji šapuće – VKŠ

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *