Ima nade

Pre 2 meseca sam bila posrednik između komšije i osobe koja je izgubila svoj novčanik i ishod priče je bio takav da je novčanik vraćen vlasniku, uz uredan sadržaj istog kakav je bio i kada se izgubio. No, to je neka duga i druga priča i mrzi me da vam je sadeka pričam..
Nego…

Danas sam izgubila svoj novčanik i tačno sam znala gde i kada, ekspresno se vratila na mesto gubitka, ali ništa nisam našla. Radnike prodavnice sam zamolila da ukoliko mogu i žele, pogledaju snimke sa kamera koje su postavljene tako da su mogle da pokriju uglove parkinga i snime ‘situaciju’, odnosno šta se dešavalo nakon sto mi je novčanik ispao, ostavila svoj broj tel i pokunjena otišla kući.

Nakon 10ak min od dramatičnog događaja, na zvono od kuće su mi pozvonili nepoznati čovek, žena i dečak. Pitali su me da li sam ja Maja i da li prodajem jabuke..
Rekoh im da jesam Maja, ali da ne prodajem jabuke i taman da zaustim da ih pitam ko su oni i sta koji kurac hoće, žena se nasmeje, ispruži mi moj novčanik i pita me:’A da li je ovo Vaše?’

Skočih od sreće, nateram ih da udju na kafu, ili bar sokić, oni pristadoše. Ispričasmo se i uzeh im broj telefona, kako bismo ostali u kontaktu i videli se opet, nekom drugom prilikom.
Odoše ljudi, ja sedim i plačem od sreće..
Zvoni tel, nepoznat broj..Javim se, a sa druge strane žice, predstavi mi se radnik Aca iz prodavnice..
‘Na snimku se sve vidi, žena je vozila bicikl, videla novčanik, produžila, pa se vratila i uzela ga…’
‘Znam, znam, sve mi je ispričala, bila je kod mene i upravo otišla..Hvala ti, Aco, srce si što si se potrudio!’-rekoh mu i on mi skromno odgovori:’Ma, nema na čemu, super što ti je novčanik vraćen!’

Novčanik je vraćen urednog sadržaja kakvog je bio pre nego što sam ga izgubila.

Hvala dobrim, savesnim i poštenim ljudima.
Ima nade za ovaj svet… ❤

Preuzeto sa fejsbuksa: Oblak u Bermudama (Maja Dražić)

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *