Ima nade

Pre 2 meseca sam bila posrednik između komšije i osobe koja je izgubila svoj novčanik i ishod priče je bio takav da je novčanik vraćen vlasniku, uz uredan sadržaj istog kakav je bio i kada se izgubio. No, to je neka duga i druga priča i mrzi me da vam je sadeka pričam..
Nego…

Danas sam izgubila svoj novčanik i tačno sam znala gde i kada, ekspresno se vratila na mesto gubitka, ali ništa nisam našla. Radnike prodavnice sam zamolila da ukoliko mogu i žele, pogledaju snimke sa kamera koje su postavljene tako da su mogle da pokriju uglove parkinga i snime ‘situaciju’, odnosno šta se dešavalo nakon sto mi je novčanik ispao, ostavila svoj broj tel i pokunjena otišla kući.

Nakon 10ak min od dramatičnog događaja, na zvono od kuće su mi pozvonili nepoznati čovek, žena i dečak. Pitali su me da li sam ja Maja i da li prodajem jabuke..
Rekoh im da jesam Maja, ali da ne prodajem jabuke i taman da zaustim da ih pitam ko su oni i sta koji kurac hoće, žena se nasmeje, ispruži mi moj novčanik i pita me:’A da li je ovo Vaše?’

Skočih od sreće, nateram ih da udju na kafu, ili bar sokić, oni pristadoše. Ispričasmo se i uzeh im broj telefona, kako bismo ostali u kontaktu i videli se opet, nekom drugom prilikom.
Odoše ljudi, ja sedim i plačem od sreće..
Zvoni tel, nepoznat broj..Javim se, a sa druge strane žice, predstavi mi se radnik Aca iz prodavnice..
‘Na snimku se sve vidi, žena je vozila bicikl, videla novčanik, produžila, pa se vratila i uzela ga…’
‘Znam, znam, sve mi je ispričala, bila je kod mene i upravo otišla..Hvala ti, Aco, srce si što si se potrudio!’-rekoh mu i on mi skromno odgovori:’Ma, nema na čemu, super što ti je novčanik vraćen!’

Novčanik je vraćen urednog sadržaja kakvog je bio pre nego što sam ga izgubila.

Hvala dobrim, savesnim i poštenim ljudima.
Ima nade za ovaj svet… ❤

Preuzeto sa fejsbuksa: Oblak u Bermudama (Maja Dražić)

One Comment

  1. Ljubiša said:

    Tako i ja, u snegu, ispred kuće, pronađoh novčanik …. Strana sva dokumenta, austrijska, 4-5 kartica raznih, prazan, neki sitniš u džepčiću do 10-15€ ….Jedino zdravstvena knjižica naša i ja, kao svako pošteni građanin, odem u policiju pošto čoveka ne poznajem (romsko ime i prezime). Sačekajte malo dok ne dođe inspektor (to se oteglo na skoro sat vremena) … Dođe konačno, uzeše mi sve podatke kao da sam uhapšen – samo me nisu slikali i uzeli otiske prstiju …. Ja, naivan, pitam čemu sve to kad sam ja samo doneo pronađeni novčanik, a vi ćete već naći kome pripada … OSORNO : – SEDI I ĆUTI !!!! Pa zašto ??? KO ZNA GDE SI GA IZDŽEPARIO, KOLIKO MU PARA UZEO IZ NOVČANIKA PA DOŠAO DA SE PRAVDAŠ !!! Ama, ljudi, za 60 godina sa policijom sam imao posao samo kad produžavam dokumenta, registrujem auto (dobro, i po neku kaznu platim) …. Sa komšilukom se ne svađam, u kafane ne idem ??? SVE ĆE SE TO UTVRDITI ….. I tako …. Pokajao sam se ….

    August 27, 2023
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *