Štednja a cene skaču

Cena struje u državi, majke ti, kao da je 3 puta opasala zemaljsku kuglu, pa onda dođe meni u šteker. I vele: “Štedi struju, da u deset uveče palim veš mašinu? Bem ti mater i evropskom standardu. Dok Evropa spava ja da palim veš mašinu? I još da imam veš mašinu, nego đubre kad pređe na centrifugu, moram je zajahati kao bika,inače uteče.
Zadnji put sam legao na nju, bubrege mi odvalila. I što sad, da ležem po njoj oko ponoći kad baca prvu vodu? Da spavam na njoj? To standard? Kilovat košta kao da ga brodom lovilo pa u hladnjači dovezlo meni kući.

A voda? P*čka im materna, non stop na tv-u da smo među prvim zemljama po količinama vode, a i njoj cena kao i struja. Kao da cev ide do Meseca, pa i njega opasa tri puta i onda nazad na Zemlju pa meni u kuhinju.

Cena benzina? Eno ga u Venecueli, litra manje od 20 lipa. Da dobro čitate, litra benzina manje od 20 lipa. Kod nas 150 din. Kažu KRIZA. A mamu vam j*bem, zar je Venecuela u drugoj galaksiji pa nema veze sa istom onom zemaljskom kuglom koju tri puta opasa struja iz mog štekera!?!?!?! Vele: “Štedi na benzinu!” Već godinu dana vozim u leru nizbrdo. Što sad? Da ugasim auto?

Cena povrća? Eno, video sam papriku. Ja ne znam gde raste ta paprika? Na stablu od banane? Gde u p*čki materinoj može biti 100 dinara. Nek je još i mleveno meso 400 dinara kilo i eto ti punjene paprike za ručak po ceni od dva miliona dinara. Vredi kao građevinsko zemljište na Kopaoniku. Bem te životu. Kad su j*bene jagode bile jeftinije od paprike? Kad? Kad je kilo banana bilo jeftinije od jabuka? Eeeeeej, jabuka! Pa bem ti mater i jabukama, gde i one rastu? Pod zemljom i to na dubinama većim od tri kilometra pa ih valjda vade usput kad naftu traže…

Autor: Bloger Krule

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *