Recept za srećan brak

U jednom gradu bračni par je proslavljao 25. godišnjicu braka. Bili su na daleko poznati po tome što se za 25 godina nisu ni jedan jedini put posvađali. Novine i televizijske kuće su pristizale sa raznih strana da provere na licu mesta u čemu je tajna ovog uspešnog braka.

Urednik jednih novina upita muža:
Gospodine, recite nam u čemu je tajna vašeg skladnog braka? Prosto je neverovatno da se ni jednom niste posvađali sa svojom ženom.

Čovek se nagnu napred i prisećajući se dana provedenih na medenom mesecu započne priču:
Bili smo u jednom egzotičnom gradu odmah posle venčanja gde je bilo mnoštvo zabavnog sadržaja. Posle kraćeg dogovora odlučili smo se na jahanje konja. Uzeli smo svako svog konja i počeli da jašemo. Moj konj je bio miran i poslušan, ali onaj na kome je moja žena jahala je bio veoma nemiran. Iznenada, konj se ritnu i zbaci moju ženu koja naglavačke pade na zemlju! Ona se potpuno mirna lagano uspravi, potapše konja po leđima i progovori tiho: ‘Ovo ti je prvi put’.
Popela se na konja i nastavila jahanje. Posle kraćeg vremena konj se ponovo ritnu i moja žena se opet nađe na zemlji. Opet je dostojanstveno ustala i smirenim glasom rekla: ‘Ovo ti je drugi put’.

Ja sam samo posmatrao i divio se smirenosti i staloženosti moje žene. Kada je konj treći put zbacio moju ženu, ona lagano izvadi magnum iz pojasa i hladnokrvno ubi konja na licu mestu! Ja sam u zaprepašćenju počeo da urlam: ‘Jesi li ti normalna, luda ženo’?!! Kako si mogla da ubiješ jadnu životinju…
Žena me smireno pogleda i blagim tonom mi reče: ‘Ovo ti je prvi put’.
To je to, od tada se u svemu slažemo i živimo u skladnom braku, završi muž svoju priču.

Ukoliko znate ko je autor, rado ćemo potpisati

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *