Limun na slamčicu

Jednog lepog dana uleti u jedan mirni manastir neki tip i upita sveštenika ima li limun na slamčicu.

“Šta će ti limun na slamčicu?”, upita sveštenik, a tip se uplaši, iskoči kroz prozor, sveštenik za njim, ali nije se znao dočekati i slomi se a tip ode.
Sveštenik se naljuti i prijavi se kod kaskadera da nauči skakati. Nakon godinu dana sačeka on ponovo tipa u manastiru.

“Imate li limun na slamčicu?”, upita tip.

“Šta će ti limun?”, reče sveštenik, ovaj se uplaši skoči kroz prozor, sveštenik za njim, on doskoči, sveštenik doskoči bolje od njega, ali tip sprint na 100m i ostavi sveštenika i pobeže.

Sveštenik se naljuti i počne trenirati sprint na 100m. Bio on olimpijski prvak, predviđali mu veliku karijeru, ali on se vrati u manastir čekajući jednog tipa. Nakon godinu dana slična scena:

Uđe neki tip i upita sveštenika ima li limun na slamku, sveštenik upita šta će mu, ovaj se uplaši, skoči kroz prozor, sveštenik za njim, ovaj sprint na 100m, i sveštenik još bolje, tip dođe do drveta, popne se na drvo, a sveštenik ne zna i tip pobeže.

Sveštenika to naljuti i prijavi se za planinara. Osvajao on Mont Everest, ali nije hteo dalje od godinu dana i opet dočeka tipa. Upita ga ono, tip se uplaši, skoči kroz prozor, sveštenik za njim, ovaj sprint, sveštenik još bolje, on se popne na drvo i sveštenik za njim, tip skoči sa drveta, sveštenik za njim, tip maraton 1000m, sveštenik nema kondicije i snage i tip pobegne.
I tako sveštenik ode u maratonce, i nakon godinu dana opet se nađe na istom mestu. Imao ponuda da učestvuje na Olimpijadi ali nije hteo. Dođe tip i upita ga ima li limun na slamčicu:

“Šta ce ti limun na slamčicu”, reče sveštenik, ovaj se uplaši i skoči kroz prozor, sveštenik za njim, sprint, popne se uz drvo, niz drvo, sveštenik sve za njim, maraton na 1000m, sveštenik isto i dođoše na liticu, tip skoči a sveštenik ne zna skakati i ode… Sad postao i skakač, sve uvežbao i ponovo ga dočeka. On kroz prozor, sprint. Uz drvo, niz drvo, maraton, sveštenik za njim, dođoše do litice, tip skoči, a sveštenik još bolje, tip u vodi a sveštenik ne zna plivati i tip pobeže.

Nakon godinu dana, postao sveštenik plivač br.1 u svetu, ali ponovo ostao da čeka tipa u manastiru. Dođe tip i upita, sve tako i dođoše do litice, tip skoči, sveštenik za njim, nastavi plivati a sveštenik još bolje, dođoše do obale i sveštenik ga napokon uhvati, ali tip karate i prebije sveštenika. Nauči sveštenik i karate, prebijao on i Van Dama, ali nije hteo dalje od godinu dana i opet sačeka tipa. Dođe on, iskoči kroz prozor, ovaj za njim tamo-vamo i dođoše do obale, tip karate a sveštenik isto i prebije ga. Odvede ga sveštenik do policije, ali dok je otišao sveštenik u WC tip zovne svoje veze i iščupa se iz policije.

Sveštenik poludeo i sad krenuo sebi sređivati veze. Kad je sve sredio, opet sačeka tipa.

“Imate li limun na slamčicu”, upita tip.

“Šta će ti limun…”, reče sveštenik, ovaj kroz prozor, on za njim, sprint, uz brdo, niz brdo, maraton, dođe do litice, skoči, on za njim, nastavi plivati, na obali karate, uhvati ga i prebije. Odoše do policije, sad sveštenik ima veze i tip završi u zatvoru.

Jednog dana dođe mu svećenik u posetu i reče:
“Šta smo sve preživeli, možeš li mi sada makar reći šta ce ti limun na slamčicu?”

“Obećaj da nećeš nikome reći!”, naredi tip.

I KAKO JE SVEŠTENIK OBEĆAO, NIJE NIKOME REKAO, TAKO DA NEĆEMO SAZNATI ZAŠTO LIMUN NA SLAMČICU!

Ukoliko znate ko je autor, rado ćemo potpisati

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *