DanDara

“Kakve su šonje ovi današnji muškarci! Pa ja sam, u moje vreme, napadao kao kobac! A sad? Žene napadaju da poljube muško, a oni zovu svoje najbolje drugarice da ih brane! Eeeej! Jedan otišao na more sa tri drugarice, kaže, da ga ne napadaju druge devojke, hoće malo da iskulira, odmori se od žena. Muškarac da odmori od žena?

Eno, drugi mi priča kako ga juri neka žena za seks, a on neće, kaže da je oduvek zamišljao duge šetnje pored reke sa voljenom, ruku u ruci, da idu zajedno svuda, pred svima, maštao je o skupim večerama koje će ona da plati, da će izabranica njegovog srca voziti džip, sanjao je more na koje će da ga vodi, a ona…iz nekog razloga hoće samo seks sa njim i onda, kada joj otvori srce, ona mu se ne javlja danima, a na njegove poruke – kako je i šta radi – i ne odgovori, ili mu kaže da smara.

Klinci sede za odvojenim stolovima po kafićima, muškarci za muškim, gde se priča o modi, pantalonama sa uskim nogavicama, bluzicama na V izraz, depilacijama, manikirima, pederkirima, džemperčićima, frizuricama, stilizovanim bradicama… Piju se sokići, kafica…dok se za ženskim stolovima obrću ture alkohola, priča se koliko kubika ima koji automobil i obavezna je kladionica svako veče, fudbal, košarka, vaterpolo, ragbi.

I onda, kad se žene dovoljno napiju, pošalju preko kelnera piće za muški sto. U moje vreme se znalo, kad lupim šakom o astal, ma žena skače u stav mirno, donosi mi sve i ne trebam da joj kažem kad ležim šta mi treba, ona zna! A eno, sine, tvoj brat udario šakom o astal i muškarčina, povredio šaku. Još mu žena kaže – ide sa drugaricama u kafanu, a on joj poslušno mašuci repom odgovori da moze do jutra, on će čuvati decu.
Ja kad sam bio mlad, čim bi mi žena nešto pisnula, ma bila je manja…izvini sine, samo da probudim mamu, pa ću ti nastaviti kolika sam muškarcina bio.

Mami nije dobro?
Da, sinoc je sa drugaricama bila na Lukasu, najbolje žurke na Balkanu, pa je prepila, ceo dan danas spava…

“Evo me, gde sam stao?”
Kad bi ti mama nešto pisnula, ma bila bi manja…?

“Mama”?
Simo, šta je sa tim doručkom, donesi mi ga u krevet, dokle da te čekam, već je 18h! Ako se ne nacrtaš ovde za pet sekundi, ima takvu dandaru da ti lupim i uvo po kom te neću udariti će ti zvoniti tri dana!

Sine, sacekaj minut…
“Nisam ti rekao da mama nije smela da mi pisne, tiše malo, da te ne čuje. A to… jeste bila manja… ali jača.”

Pa šta mi onda pričaš “u tvoje vreme”?
“To je bilo davno, sada nije moje vreme. Otkako sam upoznao tvoju mama Daru počelo je njeno vreme.”

Simo!
“Idem draga, samo da prostrem veš i dolazim.”

Veš može da sačeka, sad si našao da ga pereš, veš mašina se uključuje na jeftinu struju!
“Ali, Darče i završila je mašina pre 8h jutros, ali sam morao usisati, očistiti, skuvati…posle ponoći me čeka peglanje…”

Ne seri, šta si pa i radio danas! Ako još minut samo budem čekala opeglaću te ja! Utakmica mi počinje, a mene već svrbe jajnici! I donesi neko pivo!

Preuzeto sa fejsbuksa: Oblak u Bermudama(Mirko Jekić)

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *