Živela ljubav

Kolega i koleginica sa kojima delim radni prostor, a koji su u emotivnoj vezi, danas bili u nekoj svađi, pa su izgleda raskinuli i sa mnom, niko se nikom ne obraća… Glasam za ljubav uvek, ali ne mogu poreći da mi tišina nije prijala… Ali, taj mir i tišina nisu dugo trajali…

On prebacio papagaje koji su stajali u njenoj blizini, da vise iznad prese na kojoj ja radim, ceo dan kupila njihovo zrnevlje i peruške i gunđala sebi u bradu… Ona prisvojila ventilator i okrenula ga samo ka sebi. Poskapali i papagaji i ja, oni se mučeni očerupaše, a i ja počela da čupam kosu zGlave.

Vidim, počeli i da dele imovinu, sve razgrabiše, samo mene k’o ebe, k’o dete kad mu se roditelji razvode, a niko neće starateljstvo nad njim… On u inat nece da napravi pauzu u poslu, radili k’o da sutra ne postoji, ja na izdisaju, papagaje za to zabole, ali ubi ih para od prese, nakostrešili se i ućutali.

Ona nece da nam skuva kafu u inat njemu, ja da stignem ne mogu, njega briga, izvadio neko pivo iz šteka, papagaje briga, a meni se pritisak srozao, hocu da se onesvestim pre papagaja. Ona pustila Naxi radio i sama ga mrzi, ali da njega nervira. Ja vec zelena u licu, a i papagaji dobili proliv.

On pustio papagaje da lete malo, oni mučeni onako ošamuceni lete unezvereno tamo-ovamo, ja nemam gde, a nije da ne bih htela. Ona uzela metlu da briše nešto, prašina se podigla, on pootvarao sva vrata i prozore da nas barem promaja rashladi. Šiba promaja, ventilator mi odnet, od dima se ne vidimo, sudaram se sa papagajima koji su u niskom letu, sa Naxi radija umire Sergej Cetković… Papagaji videli izlaz i utekli napolje, oni oboje izleteše za njima, on da nosi kavez, ona da ih zviždukom vabi.

Izgasih radio, vratih ventilator, skuvah kafu i izađoh napolje na vazduh. Eto ih kroz pola sata, cvrkucu njih dvoje, cvrkucu i papagaji u kavezu, cvrkucem i ja, sta mi tesko. Živela ljubav!

Preuzeto sa fejsbuksa: Oblak u Bermudama(Snežana Račić)

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *