Ženska verzija

Bog je stvorio prvo Evu kojoj je samoj na svetu bilo jako dosadno.

“Bože, nešto sam razmišljala.” reče Eva jednog dana.
“Šta ti je na umu Evo?” reče Bog.

“Pa, znam da sam tvojih ruku delo kao i ova prelepa bašta i sva ova bića oko mene, ali u poslednje vreme osećam da život nije samo to.”
“Dobro, nastavi…” reče Bog.

“Ponekad mi bude dosadno – rado bih se malo zabavila. I malo mi je dosadilo sve ovo podizanje i nošenje tereta i čuvanje bašte od mamuta i dugozubih tigrova, da ne pominjem tu prokletu zmiju. Ova bašta zna biti opasno mesto.”
“Razumem” reče Bog, napravivši kratku pauzu. “Evo, imam lukav plan” reče Bog, “samo za tebe ću stvoriti muškarca.”

“Muškarca?” upita Eva, “Šta je muškarac?”
“Muškarac je nesavršeno stvorenje sa mnogo slabosti i ne baš lepih navika. Muškarac će lagati, varati i ponašati se poput idiota – zapravo on će uglavnom biti pravi gnjavež. Ali s druge strane, on će biti veliki i snažan i moći će te zaštititi, loviti, podizati stvari, što može ponekad biti korisno. Biće sklon gubljenju kontrole uma i tela kada je uzbuđen, ali uz malo usmeravanja može dostići prihvatljiv standard u spavaćoj sobi. Mislim da razumeš šta hoću da kažem.”- reče Bog.

“Hmm, čini mi se da je taj muškarac ideja vredna truda. Nego, reci mi Bože, ima li išta drugo što moram da znam?” – reče Eva.
“Samo ovo” reče Bog. “Muškarca možeš dobiti uz jedan uslov. Muškarac će, u skladu sa svojim arogantnim, čudnovatim, samobitnim karakterom, verovati da je on prirodno prvi stvoren, a i sama znaš da svi imamo pametnije stvari u životu od prepiranja, pa ovo moraš čuvati kao veliku tajnu između nas, ako nemaš ništa protiv. Znaš ono, žena ženi u poverenju.”

Ukoliko znate ko je autor, rado ćemo potpisati

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.