Rafalna paljba za rođendan

Jednog dana, upoznala sam jednog divnog gospodina i zaljubila se. Kada je postalo jasno da ćemo se uzeti, odlučila sam da prestanem da jedem pasulj.

Nekoliko meseci kasnije, na moj rođendan, pokvario mi se auto dok sam se vraćala kući sa posla. S obzirom da sam živela na selu, pozvala sam muža i rekla mu da ću kasniti, jer sam morala da odpešačim kući. Idući tako, uz put sam naišla na jednu malu krčmu iz koje se širio miris pasulja i ja jednostavno nisam mogla da odolim.
Pošto sam imala pred sobom da prepešačim još kilometara i kilometara, predpostavila sam da ću se putem osloboditi svih nuspojava dok ne stignem kući. Ušla sam u krčmu i za čas posla sam “sredila” tri porcije pasulja. Kada sam nastavila da pešačim, potrudila sam se da oslobodim sav gas. Kad sam stigla, moj muž je bio radostan što me vidi i veselo je rekao:

“Draga, imam iznenađenje za večeru!” Zatim mi je stavio povez preko očiju i odveo me do stolice za sto za večeravanje. Sela sam i baš kad je hteo da mi skine povez, zazvonio je telefon. Naterao me je da mu obećam da neću dirati povez dok se ne vrati i otišao da se javi.
Pasulj koji sam pojela je još uvek radio i pritisak je postao nepodnošljiv, tako da sam iskoristila priliku dok se muž ne vrati. Nagla sam se na jednu stranu i “pustila” jedan. Ne samo da je bio glasan, nego je i smrdeo kao kada kamion sa đubrivom, prolazeći pored pilane, pregazi tvora. Uzela sam salvetu sa krila i žustro oduvala smrad. Zatim sam se nagla na drugu stranu i odvalila još tri. Smrad je bio gori od kuvanja kupusa.
Načulivši uši na telefonski razgovor u susednoj sobi, nastavila sam ovako da nižem narednih nekoliko minuta. Zadovoljstvo je bilo neopisivo.

Kada je pozdravljanje preko telefona označilo kraj moje slobode, učinila sam još nekoliko brzih kružnih pokreta salvetom da razduvam sve. Vratila salvetu na krilo i uz osećaj zadovoljstva i olakšanja, spustila ruke na isto. Lice mi je sigurno odavalo najneviniji mogući izraz kada se muž vratio i izvinio što se tako dugo zadržao. Pitao me jesam li virila, ja sam ga uverila da nisam.
U tom trenutku, skinuo mi je povez i dvanaest gostiju koji su sedeli za stolom u glas je uzviknulo: “SREĆAN ROĐENDAN!”
Pala sam u nesvest!

Ukoliko znate ko je skuvao pasulj u krčmi, rado ćemo ga potpisati 😉

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *