Potrošen život na dokazivanje drugima

Brineš se o celulitu što ti se skuplja na nogama, iako imaš 40+ godina. I strije te brinu. Zanemarila si što si rodila troje dece…

A njega brine što mu je glava sve ćelavija, iako je znao od osamnaeste da mu je takva genetska predispozicija… Pokrivaš bore od stresnog života šminkom, da bi se svidela ljudima koje ne voliš. A ti, digao si kredit kako bi kupio novog audija, bez obzira što ti je stari golf bio dovoljno dobar. Ali ti si se hteo pokazati i dokazivati nekome.

Kupili ste ćerki iphone u petom razredu. A mogli ste joj uzeti Pipi dugu čarapu. Da pročita, da mašta i da vidi šta sve devojčica može…
Ne brinu vas strije i bore na srcu. A trebalo bi, itekako bi trebalo. Kosa će otpasti, bore se neće moći sakriti jednog dana, celulit i strije postaće sve dublje, audi i mobilni će propasti… I šta nam ostaje???

Život potrošen na dokazivanje drugima. Dokazivanje uvek pogrešnim putem. Srce je ostarilo, a ono nikada to nije smelo! Kada shvatiš da treba brinuti da srce ostane mlado, onda je čitav svemir tvoj!

Ukoliko znate ko je autor, rado ćemo potpisati

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *