Položila za vozača

Urraaaa, dobila sam vozačku dozvolu!!!

Napokon mogu da vozim auto, bez toga da mi instruktor stalno ponavlja: “Pazi pogrešan smer! Pazi pešak!”… i slično. Uopšte ne razumem kako sam ga podnela ove dve godine?!!

8. oktobar
Autoškola je priredila zabavu jer sam položila. Instruktori su bili ganuti. Jedan je rekao da će se u crkvi pomoliti za mene. Čini mi se da je jedan od njih imao suze u očima i nazdravio mi je. Jako lepo od njega, ali mislim da moja vozačka nije zaslužila takvo preterivanje.

12. oktobar
Kupila sam auto!!! Nažalost, morala sam da ga ostavim u salonu da mi zamene zadnji blatobran, jer sam ubacila u rikverc umesto u prvu. Nemam praksu, ipak sam vozač tek nedelju dana…

14. oktobar
Konačno imam svoj auto!!! Bila sam toliko zadovoljna da sam odlučila da se malo provozam. Verovatno su i drugi imali istu ideju, jer je iza mene bilo poprilično automobila; svirali su i trubili ko ludi… Verovatno je bila svadba pa sam im se pridružila i smanjila brzinu sa 15 na 10 km/h. Izgleda da im se to svidelo pošto su počeli još više da trube.

22. oktobar
Moje komšije su super!!! Stavili su natpis “PAZI MANEVAR”, i dali mi najveće parkirno mesto, a i zabranili su deci da se igraju dok ja uparkiravam i isparkiravam. Mislim da je to zato da mi ne bi smetali. Kako su dobri ti ljudi.

30. oktobar
Drugi vozači stalno trube i pokazuju nekakve znakove!!! Mislim da je to ljubazno, ali je opasno. Neki tip mi je nešto govorio, ali ga nisam razumela, jer nisam našla dugme za otvaranje prozora… Umalo da zbog toga oborim pešaka. Dobro je da sam vozila putnom brzinom od 15 na sat.

10. novembar
Malo su čudni ti vozači!!! Ne samo da stalno mašu, nego stalno i viču. Ne znam šta hoće, još uvek nisam našla dugme za otvaranje prozora… Možda žele da mi daju neke informacije? Mislim da je tako, jer sam čula jednog kad je rekao: “Idi kući, idi!”. Neverovatno kako je znao da idem kuci! Kad nađem dugme za otvaranje prozora, biće mi malo jasnije šta pokušavaju da kažu.

19. novembar
Grad je slabo osvjetljen!!! Danas sam prvi put vozila noću, te sam držala upaljena duga svetla, kako bih nesto videla. Izgleda da su se i ostali vozači, koji su se vozili iz suprotnog smera slagali samnom, jer su i oni palili duga svetla. Jedino mi nije jasno zašto su trubili?! Možda da uplaše psa ili mačku… ma…čudaci.

26. novembar
Danas sam imala saobraćajnu nesreću!!! Ušla sam na kružni tok, te kako je bilo puno automobila (nije da preterujem, ali bilo ih je najmanje 4), nisam nikako uspevala da se isključim !!! Od kruženja mi se zavrtelo u glavi pa sam udarila u spomenik na sredini! Morali bi da ograniče vožnju u kružnom toku na samo 1 auto.

3. decembar
Nesreća me baš prati!!! Išla sam po auto u garažu i kad sam izlazila na ulicu promašila sam pedalu, pritisnula gas umesto kočnice i udarila u auto iz suprotnog pravca i razbila mu celu desnu stranu! Slučajnost je bila da je to bio moj instruktor vožnje. Dobar čovek…bez razmišljanja. Ja sam tvrdila da sam ja kriva, ali on je konstantno samo ponavljao: “Oprosti mi Bože, molim te! Oprosti mi Bože, molim te!”

Ukoliko neko zna ko je autor, rado ćemo potpisati

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *