Plavušin dnevnik

Ponedeljak

Evo završio se medeni mesec i smestili smo se u naš novi dom. Vrlo je zabavno kuvati za Jovana. Danas sam napravila predivan kolač po ovom receptu. ‘Umutite 12 jaja odvojeno.’ No, kako nisam imala dovoljno posuda, morala sam posuditi par iz komšiluka da bi umutila sva ta jaja. Kolač je ispao super.

Utorak

Hteli smo voćnu salatu za večeru. U receptu je pisalo: ‘Poslužite bez ičega.’ To sam i uradila. Skinula sam odeću sa sebe. Ali, Jovan je doveo nekog prijatelja na večeru. Nikad nisam videla tako začuđena lica kada sam poslužila salatu.

Sreda

Odlučila sam danas poslužiti pirinač po receptu koji glasi ovako: ‘Potrebno je dobro pranje prije stavljanja pirinča u vruću vodu.’ Tako sam ugrejala vodu, okupala se, pa tek onda stavila pirinač da se kuva. Nije mi jasno bilo zašto sve to, jer pirinač nije imao ništa bolji ukus.

Četvrtak

Danas je Jovan tražio salatu. Probala sam novi recept. Glasi ovako: ‘Iseckajte sve sastojke i onda pospite po listovima zelene salate sat vremena pre no što je poslužite’. Morala sam otrčati skroz do maminog vrta. Posula sam salatu po listovima i čekala tu sat vremena da je pas ne pojede. Jovan je navratio i pitao da li se osećam dobro. Ne znam zašto.

Petak

Danas sam našla jednostavan recept za kolačiće koji kaže ovako: ‘Sastavite sve sastojke u posudu i dobro izmešajte, i to je to’. Kada sam to uradila, otišla sam do mamine kuće. Verovatno nešto nije u redu s receptom, jer kada sam se vratila kući, smesa u posudi je izgledala isto.

Subota

Jovan je danas bio u kupovini i donio je kokoš. Zamolio me da je sredim za nedelju. Nisam bila sigurna kako se kokoši oblače nedeljom, ali sam našla jednu preslatku haljinicu i male cipelice. Izgledala je preslatko, ali kada ju je Jovan video, izašao je iz kuhinje brojeći do 10!

Nedelja

Danas su Jovanovi roditelji došli na večeru. Htela sam napraviti pečenje, ali sve što smo imali u zamrzivaču bio je hamburger. Tako sam ga stavila u rernu i podesila kontrole na pečenje. Mora da nešto nije uredu s rernom, jer je na kraju pečenja opet ispao hamburger!

I bonus
AKO SAM PLAVA, NISAM GLUPA
Prošle sam godine zamenila na kući sve stare drvene prozore novom PVC stolarijom i skupljim IZO staklima. Prozori su super, štedimo na grejanju i sve bi bilo odlično da me nije pre nekoliko dana nazvao vlasnik firme koja je postavljala prozore i rekao mi da je prošlo godinu dana, a da prozori nisu plaćeni.
Bila sam jako iznenađena tom njegovom izjavom pa sam mu ponovila šta su mi rekli njegovi iz prodaje kada sam kupovala:
“Ti su prozori toliko dobri i štedljivi da će za godinu dana sami sebe otplatiti.” Halooooooo! Prošlo je godinu dana! Ako sam plava, nisam glupa. S druge strane linije nastao je muk pa sam spustila slušalicu. Sigurno se tip sad oseća kao poslednja budala.

Ukoliko znate ko je autor, rado ćemo potpisati

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *