Pismo

Draga moja ženice,

Pišem ti ovo pismo da ti kažem da te ostavljam zauvek. Sedam godina sam ti bio dobar i veran muž, a šta sam dobio zauzvrat? Ova dva zadnja mjeseca su bila ravna paklu. Tvoj šef mi je telefonirao da me obavesti da si upravo dala otkaz i to je za mene bila posljednja kap koja je prelila čašu.

Prošle nedelje si došla kući, a nisi ni primetila da sam bio kod frizera, obrijan i ošišan po zadnjoj modi, da sam pripremio tvoje omiljeno jelo i da sam obukao novu pidžamu. Došla si kući, pojeli smo večeru i za dve minute si otišla pravo u krevet posle serije House. Ne govoriš mi više da me voliš, ne grliš me, niti bilo što drugo. Ili me varaš, ili me više ne voliš, ali što god da je u pitanju, dosta je, ja odlazim.

Sa srećom, tvoj bivši muž.

P.S. Nemoj se truditi da me tražiš. Tvoja prijateljica i ja se selimo u Zapadnu Europu zajedno.

Dragi bivši mužu,

Ništa me nije tako razveselilo kao tvoje pismo. Istina je da smo ti i ja bili sedam godina u braku, mada ti nisi bio ni blizu dobrog muža. Ja gledam seriju House na televiziji ne bih li se isključila od tvog konstantnog prigovaranja svemu i svačemu, i politici, i nogometu i svijetu, a posebno meni. Šteta što to ne pomaže.

Primietila sam da si se prošle nedjelje ošišao i obrijao, ali prvo što mi je palo na pamet bilo je: “Izgleda kao očerupan pevac “. Moja majka me je naučila da ćutim, ukoliko nemam da kažem ništa lepo.

Kada si pripremao moje omiljeno jelo, mora da si me pobrkao sa mojom prijateljicom, jer ja sam prestala jesti svinjetinu još pre šest godina, kada sam imala problema s probavom.

Otišla sam spavati iako sam primijetila na tebi tu novu pidžamu, zato što je cijena još bila na njoj. Molila sam Boga da je to samo slučajnost, jer mi prijateljica tog jutra tražila na zajam $300, a cena te pidžame bila je $299. Usprkos svemu, ja sam te još uvijek voljela i osećala da još uvijek možemo biti zajedno. Zato, kad sam saznala da sam dobila 10 miliona na lotu, dala sam otkaz i kupila nam dve karte za Pariz. Kad sam došla kući, ti si već bio otišao.

Pretpostavljam da se sve ovo događalo s razlogom. Nadam se da imaš ispunjen život, kakav si oduvijek želeo.

Advokat mi je rekao da zbog pisma koje si mi poslao, neću morati da ti dam ni prebijenu paru. Vodi računa o sebi.

Tvoja bivša žena, prebogata i slobodna.

P.S. Ne znam da li sam ti ikada rekla, ali moja prijateljica Karla se rodila kao Karlo, čisto da znaš.

Ukoliko neko zna ko je autor, rado ćemo potpisati

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *