Pasji život

Mesar se jako iznenadio kad je video da mu pas ulazi u mesaru, pa ga je isterao. Ali, kasnije, evo psa opet. Priđe on psu i vidi mu cedulju u ustima. Uzme je, a tamo piše:
“Ako može šest kobasica i jangnjeći but, moliću… Pas ima i novac u ustima.”
Pogleda i stvarno uz cedulju je deset dolara. Uzme on novac, spakuje narudžbinu u vrećicu i da psu da uhvati u čeljust. To je na njega ostaviolo utisak, da je odlučio zaključa mesaru i krene za psom.

Pas ide niz ulicu i stiže do semafora na dugme. Spušta vrećicu, pritiska dugme, uzima vrećicu, strpljivo čeka zeleno. Prelazi ulicu, mesar za njim. Stiže do autobuske stanice i gleda u red vožnje. Mesar je zadivljen. Pas nalazi svoj bus, i seda na klupu. Nailazi bus, pas obiđe da vidi prednji kraj, pogleda broj, vraća se na klupu. Nailazi drugi bus, pas ode i pogleda broj linije, aha to je taj, ulazi. Mesar za njim, sad već otvorenih usta. Bus ide preko pola grada, na drugi kraj predgrađa, pas razgleda pejzaž. Na kraju ustaje, ide do prednjeg kraja busa, propinje se na zadnje šape, pritiska dugme da bus stane. Silazi, s vrećicom i dalje u ustima.

I tako idu mesar i pas pločnikom, kad jednom pas skrene do kuće, stazom do vrata, ostavlja vrećicu na pragu, zaleće se i udara celim telom o vrata. Uzima još veći zalet i opet se baca na vrata. Iz kuće se niko ne javlja. Pas se vraća stazom, preskače ogradu, ide oko vrta, preskače do prozora, lupa glavom o okvir nekoliko puta, a onda se vraća do ulaznih vrata. Iza vrata se pojavi jedan čovjek, uzima vrećicu sa praga i onda počne vikati na psa i šutirati ga.

Mesar: “Za ime Boga, šta vam je, pa taj pas je čisti genije…! Što se mene tiče, mogao bi nastupati na televiziji…!”

Čovek: “Ovo genije? Ma ´ajde…! ovo mu je već drugi put ove nedelje da je zaboravio ključeve…”

POUKA: Možete nadmašiti očekivanja posmatrača, ali šefova nikad…! Pasji je to život…

Ukoliko znate ko je autor, rado ćemo potpisati

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *