Opklada

Jednog lepog dana u Kanadsku nacionalnu banku, noseći torbu prepunu novca, uputila se jedna mala postarija gospođa. U banci je insistirala na tome, kako mora da razgovara s predsednikom banke, da bi otvorila svoj štedni račun, jer po njenim rečima, ‘to je puno novca!’. Nakon niza zavrzlama, banka joj je konačno dozvolila prijem u kancelariji predsednika banke (klijent je uvek u pravu!).

Predsednik banke upita gospođu, koliko novca zapravo želi da položi. Ona je odgovorila ‘165,000 $’ i sasula gotovinu iz svoje torbe na njegov sto. Predsednika je naravno zanimalo, odakle joj toliko gotovine, pa je priupita:

“Vrlo sam iznenađen, što nosite toliko gotovine sa sobom. Gde ste zaradili sav taj novac?”
Gospođa odgovori: “Na opkladama.”
“Na opkladama? Kakve su to opklade??” Upita predsednik.
Gospodja odgovori: “Pa, na primer, kladim se u 25,000 $ da su Vaša jaja kvadratna.”
“Ha, ha, ha”, nasmejao se predsednik. “To je glupa opklada.”
Gospođa ce na to: “Znači, Vi biste prihvatili moju opkladu?”
“Naravno”, reče predsednik. “Kladio bih se s Vama, da moja jaja nisu kvadratna!”
Mala postarija gospođa tada reče: “Dobro, ali budući da se radi o velikom iznosu novca, smem li sutra u 10:00 pre podne dovesti svog advokata kao svedoka?”
“Naravno!” Odgovorio je predsednik sigurno.

Te je noći predsednik bio vrlo nervozan, proveo je mnogo vremena pred ogledalom proveravajući svoja jaja, okrećući se stalno s leva na desno. Proveravao ih je sve dok nije bio potpuno siguran, da nema načina da njegova jaja budu kvadratna i da će sasvim dobiti opkladu.

Sledećeg jutra, tačno u 10:00 pre podne, u kancelariji predsednika Kanadske nacionalne banke pojavila se mala postarija gospođa sa svojim advokatom i ponovila svoju opkladu: ‘25,000 $ da Predsednik ima četvrtasta jaja!’
Predsednik se ponovo složio s opkladom, a postarija gospođa je zatražila da skine pantalone, kako bi svi mogli videti. Predsednik je jadikovao.
Mala postarija gospođa je pristupila sasvim blizu njegovih jaja i priupitala ga, može li ih opipati?
“No, u redu’, reče predsednik, ‘25,000 $ je mnogo novca, pa tako pretpostavljam, da hoćete biti apsolutno sigurni.”

U tom je trenutku primetio, kako je njen advokat počeo u tišini da lupa glavom o zid. Predsednik upita postariju gospođu:
“Šta se, dođavola, događa s Vasim advokatom?”
“Ništa, osim što sam se s njim kladila u 50.000 $, da ću danas tačno u 10:00 pre podne, imati u svojim rukama jaja predsednika Kanadske nacionalne banke.”

Preuzeto: www.conopljanews.net

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *