Noćas je pao sneg…

Noćas je pao sneg…

08:00 Izašao sam pred kuću i napravio sneška da obradujem decu kad se probude.
08:10 Komšinica, ne propustivši da istakne da je feministkinja, ljutito me upitala zašto nisam napravio sneškicu.
08:15 U redu, pored sneška napravio sam i sneškicu.
08:17 Komšinica, ista ona feministkinja, prigovorila je zbog bujnog sneškicinog poprsja, jer to kao ističe njenu žensku seksualnost.

08:20 Dok sam smanjivao sneškicine grudi, s prozora prekoputa su mi dvojica, koji žive u istopolnom braku, besno prebacivala homofobiju, jer nisam napravio dva muška sneška.
08:22 Vika je probudila njihovog transseksualnog komšiju… ili komšinicu… osobu, koja mi je potom dobacila da sam mogao i morao da napravio i jednu figuru sa obe polne karakteristike.
08:24 Veganska porodica u prolazu zgrozila se zbog noseva mojih ruku dela – jer šargarepa je povrće, dakle hrana, dakle ne sme biti degradirana u dekoraciju za snežne figure… verovatno sam umesto nosa trebao da stavim viršlu.
08:27 Neko me je s leđa pogodio grudvom uz poklik da sam rasista, jer sam sneška, sneškicu i ostale napravio bele.

08:31 Mladić tamnije puti, s bradom i jakim stranim naglaskom, prišao mi je i glasno insistirao na tome da ženski sneško (pardon, sneškica) u javnosti mora biti pokrivenog tela, glave i lica.
08:35 Ponovo se pojavila komšinica feministkinja oštro zahtevajući da sklonim metlu sa sneškice, jer metla doprinosi stereotipu žena kao domaćica.
08:43 Stigla je policija, jer je neko prijavio polno uznemiravanje.
08:44 Dok su me legitimisali, pristigao je i predstavnik gradskog Odbora za ravnopravnost polova i nacionalnih manjina; pretio mi je prijavom socijalnoj službi, koju je odmah i nazvao.

08:45 Stigla je TV ekipa iz emisije; deset minuta potom bio sam uživo na „Dobro jutro dobra zemljo“, gde je ispod moje slike bio kajron s natpisom „Seksista i rasista iz našeg komšiluka“.
08:55 Policija me ispituje imam li saučesnike.
09:00 Socijalni radnik u pratnji činovnika iz Kancelarije za dečija prava kaže da su našli dobru porodicu koja bi rado usvojila moju decu.
09:30 Između stotinjak pristiglih osoba koje su nosile trasparente s natpisima podrške mojim pravima i podjednakog broja onih koji su pristizali s bakljama, konopcem za vešanje, katranom, perjem i zahtevima da me spale… nastala je opšta ulična tučnjava, prevrtanje automobila, paljenje guma na barikadama i uzajamno gađanje kockama kaldrme.

12:00 Pojavilo se sunce i sneg se otopio. Gomila okupljena u mojoj ulici stoji zbunjeno, češka se po glavi i jedni druge pitaju seća li se neko šta je povod svemu ovome. Potom svi odlaze na kuvano vino, da se malo ugreju…

Pouka: Ova priča nema pouku. Ona samo prikazuje u šta smo se svi pretvorili…

Autor: Nikola Mircetic

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *