Muškarac sam kod kuće

Muškarac ostao sam kod kuće, dok je žena na putu. Evo njegovo pismo njoj…

Sve je u redu, draga! Puno hvala na tvom lepom mailu. Ne trebaš se brinuti za mene. Sve je u redu. Kuvam sam i svakim se danom sve vise čudim kako to dobro funkcioniše. U međuvremenu mogu to i pojesti bez da idem u bolnicu na ispumpavanje želuca.

Juče sam pekao krompir. Mora li se krompir čistiti? Dok se to peklo, otišao sam da kupim hleb. Kada sam se vratio, emajl u tiganju se skroz otopio. Nisam mogao verovati da tako malo može izdržati. Dim u kuhinji se razišao u međuvremenu, no mačka je crna kao gavran i kašlje. Od tada panično beži čim uključim kuvalo ili počnem lupati sa tiganjima.

Kao što znas, moram najmanje jednom dnevno pojesti nešto toplo, mačka se više ne pojavljuje. Reci, koliko se dugo kuvaju jaja? Kuvao sam ih dva sata, no nikako da postanu mekana. Daj mi napiši molim te, da li se zagoreno mleko može za jos nešto upotrebiti? Da li da ga stavim sa strane, dok se ti ne vratiš?

Imao sam lagani problem sa gulašom, kada sam htio ugrejati konzervu. Nažalost je eksplodirala u mikrotalasnoj. Vratašca od mikrovalne su izletela kroz prozor i uništila naš lepi staklenik…i prozor isto. Kako je prozor bio zatvoren (moram ga držati zatvorenim kada kuvam, jer inače uvek dođu vatrogasci), izletio je zajedno sa stokom. Udarni talas je bio strasan. Konzerva je nasuprot vratancima izletila kao raketa prema gore, probila tavan i pogodila kćerku gospodina Popovica u sobi iznad kuhinje, no nije joj se ništa desilo.

Da li ti se već desilo, da ti se prljavo suđe uplesnivilo? Kako li je to samo moguće u tako kratko vrijeme? Ti nisi ni pune 4. nedelje u Českoj. Iza sudopere štosta živi, mogao bi čovek \’SVEMIR\’ snimiti. Odkuda dolaze samo svi ti gmizavci? Da li si ih možda ti tamo ostavila? Uglavnom, napokon sam se sabrao i išao oprati sudove.

Draga, nemoj se molim te ljutiti i vikati, ali onaj dobar porculan od tvoje bake je polomljen. Izgledao je tako čvrsto da mi nije bilo ni na kraj pameti da neće izdržati. Možda su 1000 okretaja mašine za rublje, ipak malo previše. Usput rečeno, i ona se isto pokvarila. Prilikom centrifugiranja je veliki nož za rezanje mesa malo oštetio bubanj…i sada se nalazi u zidu…nož, ne bubanj. Bubanj je probio 30. cm zida od cigle i sada leži bez veze negde vani.

Dok sam jeo, zaprljao sam nažalost tepih u dnevnoj sobi i to sokom od paradajza. Ti si mi uvijek govorila da se sok od paradajza ne da ničim izvući. Tu se nažalost varaš draga moja, fleka je odlično izašla, dlake od tepiha nažalost isto. Možda ipak nisam smeo uzeti nitrorazređivač?

Frižider sam morao otopiti. Ti si uvijek tako nespretna, led se da odlično odstraniti sa zidarskim čekicem. No, čudno, sada više ne hladi nego greje. U svakom slučaju, meso je dobro pečeno, a jogurt, šampanjac i mineralna su eksplodirali.

Draga moja. U četvrtak sam zaboravio zaključati kuću. Mora da je netko bio ovde jer nedostaju neki vredni predmeti, no, novac sam ne čini čovjeka sretnim, kako ti to uvek kažeš. Ormar je isto prazan, ali sigurno nije bilo puno u njemu, jer ti uvijek kažeš da nemaš šta da obučeš. Kada sam juće naveče hteo nahraniti zeca, prevrnula mi se sveća. Zec je sad bez dlake. Izgleda prilično smešno. Ovim bih hteo završiti za danas. Sutra malo više. Nadam se da uživaš u miru bez mene i da se dobro odmaraš?
Puno lepih pozdrava..

Ukoliko znate ko je autor, rado ćemo potpisati

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.