Milojko

Negde u Šumadiji u nekom selu u kafanu jednog dana uđe Beograđanin i reče:

Čuo sam, da ste vi u ovim krajevima dobro baždareni, ali sam uveren da ste obični amateri. Ajmo se kladiti, da niko od vas ne može eksirati 4 litre rakije jedno za drugim, bez odmora. Ako nekom od vas to uspe, odmah mu dam 1000 evra!

U kafani nastane muk… Niko se nije javio, samo je Milojko otišao iz kafane, kao da mu je neprijatno. Beograđanin zadovoljno sedne i naruči piće. Pola sata kasnije, vrati se Milojko priđe ovom i potapša ga po ramenu:

“Rođače, a jel’ tvoja ponuda još važi?”

Beograđanin klimne glavom i naruči konobarici neka posluži na sto ispred Milojka 4 litre rakije. Milojko zgrabi prvu litru i eksira k’o iz šale. Seljani su ga veselo bodrili. Litre su polako nestajale, dok niz grlo nije skliznula i poslednja kapljica. Svi u kafani su bili euforični i srećni što je Milojku to uspelo. Beograđanin zaprepašćen sedne i izbroji mu 1000 evra. Međutim, videlo se da ga još nesto muči, pa nije dugo izdržao te upita Milojka:

“Prijatelju oprosti, al’ nešto me zanima. Gde si bre nestao onih pola sata koliko te nije bilo u kafani, primetih jbg mala kafana ?”
“Aaaa…to misliš! Ma trknuo sam do kuće da proverim mogu li ja to…”

Ukoliko znate ko je autor, rado ćemo potpisati

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *