Laže te

Ima nekih curica, što mlađih što manje mladih, koje su još uvek ubeđene da će švaler da rasturi brak zbog njih, a kao svoj glavni adut navode fakat da su mlađe od supruge mu.
Epa, ćero, da ti kaže teta Jelena nešto:
Laže te!
Zašto?
Nije da sad mnogo više voli tu svoju venčanu nego tebe, ali postoji par činjenica koje posebno treba uzeti u obzir.

1. Ženu je izdresirao da kuva po njegovom ukusu. Ona tačno zna šta voli, šta mu je odvratno, uz koje jelo mu služi pivo i koliko ljute paprike sme da metne u salatu. Da dresira sad i tebe, teško da ima volje.

2. Navikao se na ženino zvocanje. Napamet je naučio zbog čega, kad i kojim intenzitetom ista počinje sa pridikama, te je samim tim i razvio odbrambeni sistem. Nije lud da od početka prolazi kroz torturu nerviranja, ’vatanja beleški i navikavanja na novi PMS i drugačiju frekvenciju cike.

3. Zatim, uspešno je prevalio period kad su mu deca bila mala. Grčeve, plakanja cele noći, menjanje pelena, ojede, boginje, zauške, kašice i tišinu dok beba spava. A ti si mlada, rađaće ti se. Na samu pomisao da će opet neka da mu histeriše jer „ništa ne pomaže“, „blago njemu, on zaspi“, da će ujutru umesto tebe, prelepotice, videti raščupano, neočešljano stvorenje u razvučenoj trenerci i majici sa flekama od nadolazećeg mleka, diže mu se jedino kosa na glavi.

4. Žena mu je nekako već postala i sestra i mama, krpi mu gaće i čarape, navikla je na rafalno puštanje gasova i miomirise sveže skinutih čarapa, pred njom ga boli uvo što se nije istuširao, nju može i da otera u majčinu, pa da ona njega na’rani govnima i da se posle sat vremena srećni zagrle i slikaju selfi za fejs. Foliranje kao način života potpuno je opuštajuć.
Pred tobom bi morao da se folira na onaj teži način; da bude fin, suptilan, čist, namirisan….da kaki samo kad ti nisi tu, i tako bar pola godine, što je za muškarca nezamislivo nepotrebno smaranje.

5. Žena mu veruje kad kaže da nema para. Ne veruje mu, al zna da nema svrhe ulaziti u raspravu. Ti bi, ćero, tražila da i u braku bude galantan kao pri švaleraciji, pa bi on morao više da radi, pa bi bio umoran i iscrpljen, pa bi na kraju proklinjao dan kad je ostavio onu sveticu zbog tebe, rospije.

6. I najbitnije, ne treba njemu nova žena. Ne treba mu ni stara. Ne treba mu žena uopšte.
Da mu odgovara život u bračnim uslovima, ne bi tražio švalerke.

Dakle, ćero, uživaj dok traje, i šutni ti njega pre nego što on šutne tebe.
Isfoliraj da si još mlada za brak.

Autor: Jelena Milenković

3 Comments

 1. Anna said:

  Svaka cast “teta Jelena”, svaka ti je na mestu! 😁

  December 17, 2020
  Reply
 2. iva miltenovic verzio said:

  Jaoj Jelena hvala ti do neba ti si Kraljica majke mi 🙂

  December 18, 2020
  Reply
 3. Ivan said:

  Postovana gospodjo,

  Dugo nisam procitao mudriji tekst. Svako Vam je slovo na svom mestu!
  Mislim da biste bili idealni bracni savetnik.

  December 21, 2020
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.