Imajte razumevanja

NE MOŽE DA ŠKODI🙂

80-godišnji muškarac je sedeo na kauču u svojoj kući zajedno s 45-godišnjim visoko školovanim sinom.Odjednom je vrabac sleteo na prozor.
Otac je upitao svog sina: ” Šta je to?” Sin je odgovorio: ”To je vrabac.” Nakon nekoliko minuta otac je opet upitao sina: ”Šta je to? ”Sin je rekao: ”Oče, upravo sam ti rekao, to je vrabac.” Nakon nekog vremena, stari otac je ponovo upitao svog sina treći put, ”Šta je to?”
U ovom trenutku sin je povisio ton kada je odgovorio svom ocu. ”To je vrabac, vrabac! ”Malo nakon toga, otac je ponovo upitao svog sina: ”Šta je to?”
Ovaj put sin je vikao svom ocu: ”Zašto mi uvek iznova postavljaš isto pitanje, iako sam ti već nekoliko puta rekao ‘TO JE VRABAC’. Zar to ne možeš shvatiti?”

Malo kasnije, otac je otišao u svoju sobu i vratio se sa starim pocepanim dnevnikom kojeg je pisao od kad se njegov sin rodio. Otvarajući stranicu, zamolio je svog sina da pročita šta piše. Kad je sin pročitao, u dnevniku su napisane sledeće reči:
”Danas je moj mali sin od tri godine sedeo sa mnom na kauču, kada je vrabac sleteo na prozor. Moj sin me je pitao 23 puta šta je to, i ja sam mu 23 puta odgovorio da je to ‘vrabac’. Zagrlio sam ga s ljubavlju svaki put kad mi je ponovo postavio isto pitanje. Nisam se uopšte osećao iritirano, radije sam osećao naklonost prema svom detetu.”

Dok je maleno dete pitalo 23 puta ”Šta je to”, otac nije bio iznerviran u odgovaranju na isto pitanje 23 puta i kada je danas upitao svog sina isto pitanje samo 4 puta, sin je bio iritiran i ljut…
Kada vaši roditelji ostare, nemojte ih odbacivati ili ih gledati kao teret, budite pažljivi prema svojim roditeljima. Brinuli su za vas kada ste bili malo dete, delili su svoju nesebičnu ljubav.🤔🙂💗

Ukoliko znate ko je autor, rado ćemo potpisati

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *