Gume naduvane mirisom “jagode”

Ova priča je istinita, a ispričao mi je moj poznanik – vlasnik vulkanizerske radnje. Delim je sa vama, da se malo nasmejemo zajedno. Na kraju krajeva, mislim da je humor danas jako bitan, a još više znati zbijati šale na svoj račun, iste prihvatiti, ali isto tako našaliti se na tuđi račun, i da sve prođe bez ljutnje.

Tog dana nije bilo puno posla. Sedim sa svojim kolegama, dosađujem se. Odjednom ispred radnje staje auto, “Pežo” crvene boje, sa skroz izduvanom gumom na prednjem desnom točku. Izlazi iz njega sva bitna, glamurozna devojka.

“Naduvajte mi gumu!” – Nimalo prijatno obratila se meni.
Može… Sa čime ćemo duvati? (kao da postoje varijante ) – rešio sam malo da se našalim. A onda je počelo. Dan više nije bio tako dosadan.

“Šta imate?”
U ovom trenutku u meni se probudio Čarli Šin 🙂
Pa…imamo vazduh sa različitim mirisima, recimo – jagoda, ananas, kajsija… Momci u radnji počinju polako da se kikoću, svako kao radi svoj posao, ali uši su već okrenute prema devojci…

“A koliko košta?”
1000 dinara. Sva četiri točka.
Moji momci se jedva suzdržavaju da se ne zasmeju naglas.

Devojka: “Dobro. Onda sa jagodom!”
Momci umiru od smeha. Pokušavaju da se suzdrže, ali ne polazi im više od ruke… Gume su naduvane sa “jagodom”. Devojka, bez trunke osmeha na licu odbrojava pare i odlazi… Svi plaču!!! Ali ovo nije kraj priče.

Sutradan staje auto ispred moje radnje. Poznati crveni “Pežo”. Iz njega izlazi ozbiljan, krupan, solidan muškarac i pita:

“Jel’ kod vas moja žena juče duvala gume?” Svi su zaćutali. “Pitam još jednom: Koji je od vas juče duvao gume na ovom “Pežo-u?” Više mi nije bilo smešno kao juče, ali…šta je tu je, izgleda da ćemo biti kažnjeni, ali moram da priznam.

Izašao sam i onako skromno i tiho:
Pa…ja sam…moji momci…
“Znači ti si taj, koji je mojoj ženi napunio točkove “jagodom” i naplatio joj 1000 dinara?”
Pa, jesam, ja.

“Evo ti.. drži, još hiljadu!”
I pruži mi novčanicu. U šoku sam…a???
Muškarac: “Bio sam juče na jednom slavlju. Bilo je dosadno, bezveze, dok se nije pojavila moja žena i svima se pohvalila kako ima gume na autu sa mirisom “jagode”. Svi su plakali!!! Atmosfera je postala fenomenalna! Veče smo proveli fantastično. Celu noć nisam spavao! Evo, došao sam i tebe da počastim.”

Ukoliko neko zna ko je prepričao ovaj istinit događaj, rado ćemo potpisati čoveka 🙂

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *