Frka oko sapunčića

Ovo je (navodno) istinita, vrlo engleska priča. Odnosi se na incident koji je izbio između uprave jednog londonskog hotela s jednim od klijenata. Navodno je direkcija hotela sama poslala ova pisma London Sunday Times-u da bi bila objavljena.

Poštovana sobarice,
Lepo bih vas zamolio da više ne ostavljate male hotelske sapunčiće u kupatilu, jer imam svoj Palmolive sapun. Isto tako bih vas zamolio da sklonite šest sapunčića koji su na polici i tri koja su u drzaču za sapune. Smetaju mi. Hvala.

S, Berman

Poštovana sobo 635,
Ja nisam vaša redovna sobarica. Vaša se vraća sutra, tj. u četvrtak, nakon dana bolovanja. Sklonila sam tri sapunčića iz drzača za sapune, kao što ste me zamolili. Sklonila sam i šest sapunčića s police tako da vam ne smetaju i stavila sam ih na distributer papirnih maramica, u slučaju da se predomislite. Ostaju i tri nova sapunčića koja sam danas ostavila; instrukcija hotela je da se ostavljaju tri nova sapunčića svaki dan. Nadam se da Vam to odgovara.

Kathy, sobarica na zamjeni

Poštovana sobarice,
Nadam se da ste Vi moja redovna sobarica. Izgleda da vam Kathy nije ništa rekla u vezi poruke koja se tiče sapunčića. Vrativši se sinoć u sobu, video sam da ste ostavili tri mala Camay sapunčića na polici. Boraviću u ovom hotelu dve nedelje i doneo sam Palmolive sapun sa sobom. Dakle, ne treba mi šest malih Camay sapunčića koji su na polici. Ti sapunčići mi smetaju kad se brijem ili perem zube. Mozete li ih skloniti?

S. Berman

Poštovani Gospodine Berman,
Bila sam na bolovanju u sredu, dakle sobarica na zameni je ostavila tri sapunčića po odluci uprave hotela. Stavila sam šest sapunčića koji Vam smetaju u držač za sapune gde se nalazi Vaš Palmolive. Vaš Palmolive sam stavila u ormarić s lekovima. Nisam sklonila tri sapunčića iz ormarića s lekovima koje stavljamo tamo za svakog novog gosta, i za koje niste ništa rekli kad ste stigli prošli ponedjeljak.
Ostajem Vam na usluzi. Vaša redovna sobarica

Dotty

Dragi gospodine Berman,
Zamjenik direktora, gospodin Kensedder me jutros obavestio da ste ga sinoć nazvali i tužili se na usluge sobarice. Duboko se izvinjavam i obaveštavam Vas da imate novu sobaricu. Ako ćete ubuduće imati pritužbi, molim Vas da me direktno kontaktirate i lično ću se pobrinuti za rešavanje problema. Nazovite broj 1108 između 8h i 17h.

Hvala, Elaine Carmen, guvernanta

Poštovana gospođo Carmen,
Na žalost ne mogu Vas kontaktirati telefonski, jer napuštam hotel u 7.45h i na poslu sam celi dan. Vraćam se tek između 17.30 i 18.00h. Zato sam sinoć nazvao gospodina Kenseddera. Sve što sam ga zamolio je da učini nešto u vezi svih tih sapunčića. Nova sobarica je morala pomisliti da sam novi gost jer je ostavila tri nova sapunčića u ormariću sa lekovima, pored uobičajena tri nova sapunčića na polici. U pet dana sakupio sam 24 sapunčića. Zasto me mučite?

S. Berman

Poštovani gospodine Berman,
Vaša sobarica, Kathy, je dobila naredbu da više ne ostavlja sapunčiće u Vašoj sobi i da skloni sve one koji su višak. Ostajem na usluzi (broj 1108 izmedju 8.00 i 17.00h).

Hvala, Elaine Carmen, guvernanta

Poštovani gospodine Kensedder,
Moj Palmolive sapun je nestao. Svi sapunčići su sklonjeni, uključujući i moj lični sapun. Sinoć sam se vratio jako kasno i morao sam nazvati recepciju. Momak s recepcije mi je doneo cetiri mala Dove sapunčića.

S. Berman

Poštovani gospodine Berman,
Obavestio sam guvernantu, Elaine Carmen o Vašem problemu sa sapunom. Ne razumem kako se desilo da u Vašoj sobi nije bilo niti jednog sapuna, kada je naredba direkcije hotela da se ostave u sobi tri nova sapunčića svaki dan. Vaš problem se treba odmah rešiti. Primite moje duboko izvinjenje.

Martin L Kensedder, zamjenik direktora

Poštovana gospođo Carmen,
Ko je ostavio 54. jebena sapunčića u mojoj sobi. Sinoć kad sam se vratio s posla, našao sam 54. sapunčića. Ne želim 54. Camay sapunčića, želim moj jebeni Palmolive. Je li Vama jasno da imam ovde 54. sapunčića? Sve što želim je moj jebeni Palmolive sapun. Vratite mi moj sapun!

S. Berman

Poštovani gospodine Berman,
Žalili ste se na previše sapuna pa smo ga sklonili. Zatim ste se žalili g. Kensedderu zato što je sav sapun nestao, zato sam lično sve vratila u vasu sobu:
24. Camay koji su sklonjeni i 3. koja se po običaju stavljaju svaki dan. Vaša sobarica Kathy, koja nije znala da sam ja vratila sapune, je isto tako vratila 24. Camay sapunčića i 3. uobičajena dnevna. Nije mi jasno odakle vam ideja da hotel dostavlja Palmolive sapun. Uspela sam naći Monsavon koji sam ostavila u Vašoj sobi.

Elaine Carmen, gouvernanta

Poštovana gospođo Carmen,
Samo kratka poruka da vas obavestim o trenutnom inventaru sapuna. Na današnji dan imam:
Na polici na ormariću sa lekovima: 18. Camay složenih u 4. hrpe od po 4. sapunčića i jedna hrpa sa 2.
Na distributeru papirnih maramica: 11. Camay složenih u dve hrpe od po 4. i jedna od 3. sapuncica.
Na komodi u sobi: jedna hrpa od 3. Dove sapunčića, jedna od 4. Monsavon i 8. Camay složenih u dve hrpe od po 4. sapunčića.
U ormariću s lekovima: 14. Camay složenih u tri hrpe od po 4. i jedna hrpa od 2. sapunčića.
U držaču za sapune: 6. Camay jako razmočenih.
U severoistočnom uglu lavaboa: 1. Dove na pola iskorišćen.
U severozapadnom uglu lavaboa: 6. Camay složenih u dve hrpe od po 3. sapunčića.
Zamolio bih Vas da prenesete Kathy, da pripazi da su hrpe sapuna pravilne i lepo složene. Molim Vas da joj prenesete, da hrpe više od 4. sapuna imaju tendenciju ka rušenju, i molim Vas da joj sugerišete da je rub prozora još uvek neiskorišćem i predstavlja zgodno mesto za odlaganje budućih dostava.
I još jedna stvar: kupio sam novi Palmolive sapun, koji čuvam u sefu hotela kako bih izbegao svaku zbrku.

S. Berman

Ukoliko znate ko je autor Palmolive sapunčića, rado ćemo potpisati 😉

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *