Buda

Nastala velika kriza u Kini i bukvalno svi počeli da ostaju bez para, hrane i pića. Nekada najmnogoljudnija zemlja na svijetu spala na samo 20 miliona stanovnika i da bi spriječili njihovo izumiranje preostali Kineski monasi odluče da prizovu Budu i da ga mole za pomoć.

Prizovu ga oni kad vidiš spušta se Buda sa neba nikakav. Mršav, kašlje, jedva diše i tada se obrati monasima:

“Moji dobri sledbenici, ja sam na samrti i zato vas je zadesila ova katastrofa jer ja nisam mogao da pazim na vas. Jedan od vas će morati da postane novi Buda nakon moje smrti ali pošto ja ne mogu da odlučim ko će to biti, a ne može ni niko od vas onda neka odluči neko ko nije Kinez i ko je nepristrasan.”

Monasi vidjevši da je Buda na samrti i da mora da bude živ da bi prebacio svoju moć odoše brzo svi da traže nekoga ko nije Kinez da bi on odlučio. Nakon 15 minuta vraćaju se sa grupom Colonia koja je imala humanitarni koncert tu negdje blizu i rekoše: “Evo gospodaru Budo, oni će da izaberu”.

Objasni im Buda sve brzo i tada Colonia poče da gleda okolo i pokaza na jednog mladog monaha i reče: “Ti ćeš da budeš novi Buda” Mladi monah iznenađeno i uplašeno zapita: “Ja…?“ Colonia mu odgovori: “TI DA, BUDI BUDA”…

Preuzeto sa fejsbuksa: Nemanja Cetkovic(Apstraktni vicevi)

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *