Munem na Herodoti

Gledao Troju danas lečka, možda prvi put, ne mogu da ne zapazim razvoju i glavne osobine na likovi koji sudeluju u ovu istorijsko ostvarenje.

Pa tako imamo:

– Paris – klasičan tatin sin, koji kaže JA BIH TATO OVO, tata kaže Uzni sine, tata će da plati, kuj ga j*be.
– Jelena Trojanska – klasična sponzoruša sa fetišem za nejač. Talno ima jedna scena u film gde ju se na facu vidi E SAD SAM SE ZAJ*BALA I VIŠE NIKAD, j*bao me ovaj prcvoljak i cela ova njegova tvrđava.
– Ahil – faca, njuška ona klasična, što izađe u grad sa ekipu u majicu sa fudbala i neokupan, i opet smuva četiri ribe dok popije prvu turu piće.
– Peroklo – mini Ahil, onaj što stalno ide sa njega i tapše kad ovaj uradi nešto kako treba.
– Menelaj – udarila ga kriza na srednje godine jer mu neki junoša oteo švalerku, pa umesto da sagradi barku da ide da peca, on rešio da zarati i da meri đoku sa ostalima.
– Hektor – E Hektor je dobar lik, ali ga neće ki sirotinju Loto. Iz dobre porodice, ali ceo život najebava jer je stariji brat, i ona’ mali ulepak ne ume da preuzme odgovornost za svoja sranja, pa je ni tamo ni ovamo. Kad ub*je greškom onog wannabe Ahila, pa dođe kući i kaže ženi:
“Uzmi malega i spakuj se i idi kod moga ujaka u Kaluđericu, tamo nema šanse da ve nađu, tamo komunalna milicija na zalazi.”
– A što bre?!
– “Ma napravio sam sranje danas kad sam bio napolje.”
– Odisej – realno kul lik, ali se vidi da mu se žuri (Sean Bean koji nije dočekao kraj filma živ ni na reklamu za Colgate), pa je u fazon
– Ljudi. će završavamo mi ovo, žena me bre čeka već dvajes godine, sarma ne valja da stoji toliko dugo.

Mada realno, Hektor je tu najviše naj*bao.
Zamisli grad od 50 000 duša i dođe Ahil pred kapiju i prozove BAŠ TEBE, od sviju, i kako da ne izađeš, gleda te cela familija, ne ide.

Uglavnom, dok povataš u film koji je kome ko i koji je šta uradio, mora da zapisuješ, ki kad čitaš Đoganijevo porodično stablo.

Za više filmskih recenzija, ostavite želje u komentari.

Autor: Nemanja Cvijetić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.